Okus narave

Skozi projekt se bo izvedlo izobraževanje o hrani in okolju v obliki kuharskih delavnic, namenjenim vsem tistim, ki si želijo izvedeti več o zdravem načinu (vegetarijanskega) prehranjevanja – od razumevanja osnov zdrave prehrane, izbire uravnoteženih živil, spoznavanja različnih okusov do sodelovanja pri pripravi okusnih obrokov s pogledom na neokrnjeno naravo. Delavnice bodo potekale v sproščenem vzdušju na pristni hribovski kmetiji, kar bo udeležence še dodatno motiviralo pri pripravi zdrave (sezonske) hrane in uporabi lokalno pridelanih sestavin. Izobraževanja bodo potekala pod vodstvom izkušenih strokovnjakov iz podjetja Rudra Simha.

Namen projekta je spodbujanje diverzifikacije kmetijskih dejavnostipovečanje usposobljenosti kmetij (vključenih v projekt in tudi drugih kmetij), spodbujanje trajnostnega razvojamedgeneracijskega sodelovanja ter izmenjava izkušenj in dobrih praks iz vsakdanjega življenja.

Vrednost projekta znaša 44.991,28 €. Projekt je financiran s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz kmetijskega sklada za razvoj podeželja (JR za podukrep 16.9).