Zaplana se glede na lego v Sloveniji nahaja na tako imenovani osi stabilnosti. Zato je skladno s tem urejena tudi Zaplana nad Ljubljano. Ker Vastu v izvornem pomenu besede pomeni »umetnost gradnje v harmoniji z naravo«, tem principom sledimo pri oblikovanju kulturne krajine na Zaplani. V osnovi to pomeni, da zaščitimo in krepimo naravne danosti na način, da se izognemo negativnim vplivom iz narave, in da hkrati srkamo njen pozitivni vpliv, medtem ko bivamo ali se nahajamo v njenem okolju.
Zaplana narava

Končno besedo ima narava

Ko govorimo o dualnem vidiku našega življenja v smislu črno – belo, bogato – revno, sreča – obup, zdravje – bolezen ter drugo, potem ima narava vedno končno besedo. Toda tovrstne dualistične lastnosti so v življenju vsakega posameznika prisotne v različnih razmerjih in različnem obsegu.
In prav zato, da bi krepili naravne dobrobiti in se čimbolj izognili njenim negativnim vplivom na Zaplani upoštevamo tudi Vastu principe. Z njimi namreč uravnavamo moč, s katero po naravni poti harmoniziramo negativnost v pozitivnost.
Z upoštevanjem najvišjih zakonov narave pa na Zaplani hkrati sobivajo tudi bogata kulturna dediščina in sodobni družbeni trendi.

Zaplana rastline

Kaj si torej lahko obeta človek, ki obišče takšno okolje?

Medtem ko pridete na dopust, rekreacijo, kulinarično razvajanje, sprostitev ali na intenzivni oddih, si mimogrede harmonizirate tudi svojo lastno dualistično matrico, s katero živite svoje običajno vsakdanje življenje. To posledično pomeni bolj stabilno zdravje, boljše odnose, premoženje, duhovnost, napredek, uspeh, ugled ter več inteligence in splošne energije.
Vabljeni na Zaplano nad Ljubljano.